Ben je als wijnhandelaar op zoek naar een nieuw, kwalitatief hoogstaand domein met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding?

Ik ga met je mee op zoek!

Door mijn jarenlange contacten met wijnboeren in diverse wijnregio’s in Frankrijk, Italië en Duitsland zijn er wellicht mogelijkheden om één of meerdere van deze domeinen in je assortiment op te nemen en zo je aanbod te verruimen!

Op dit moment worden volgende domeinen door mijn bemiddeling in België aangeboden:

Wijnagentuur

is een gepassioneerde jonge wijnbouwer uit de Côte du Rhône Villages – Séguret.  Hij heeft een beperkt assortiment omdat hij alles alleen wenst te doen. Een erg mooie karaktervolle rosé, een fruitige Côte du Rhône, een villages Sablet en een villages Séguret ; allebei power wijntjes, niet in het minst door de aanwezigheid van heel wat mourvèdre naast de traditionele grenache.

Een biodynamisch domein!

Domaine de Crève Coeur

een topper uit Birkweiler in de Pfalz. Het is een uitgesproken riesling domein, maar ze produceren ook prachtige weiss- en grauburgunder en hier en daar ook een speciallleke… zoals een schitterende viognier.

Hun werk werd onlangs bekroond met 4 sterren in de beroemde Eichelmann gids, die een overzicht geeft van de beste Duitse domeinen.

Gies-Düppel

runt een schitterend domein in Vernou-sur-Brenne, een klein dorpje midden in het Vouvray gebied, Loire. Chenin Blanc is hier heer en meester! Christophe maakt er enkele bijzondere mousserende wijnen volgens de Méthode Traditionelle (zowel brut, demi-sec als moelleux).

Domaine de Roche Blonde heeft een patent op mooie recensies in de Guide Hachette!

Domaine de Roche Blonde

is een hele speciale… De passie voor het product spat uit zijn wijnen!!  Wil je zijn domein bezoeken, dan moet je verplicht eerst een rondleiding volgen in de wijngaarden. Hij vertelt er over de bodem, de aanwezigheid van het bos, de snoei, het biodynamisch werken… een echte waterval! Deze man ademt wijn!! De namen van zijn wijnen verwijzen naar de grond waarop zijn druivenstokken groeien: de witte  La Montagne , en de rode Source, Argile en Pierre Noire. In speciale jaren maakt hij ook een Microclimat, die de bijzonderheden van dat jaar weergeeft, dat kan eens een 100% grenache zijn, maar evengoed een 100% syrah of een zoete vendage tardive.

Parker is een geweldige fan… hij schreef ooit over de argile: “ probably one of the best wines under 20$”. Need I say more?

Saint Jean de Barroux   

Wil je meer weten over de voorwaarden en mogelijkheden geef me dan gerust een seintje!