Over mij

Een passie voor wijn ontwikkelen was geen evidentie voor mij. Thuis werd er bij een speciale gelegenheid wel eens een mooie fles ontkurkt, maar veel verder dan dat ging dat niet. Wijn degusteren was er niet bij.

Een toevallige ontmoeting met William Wouters in zijn toenmalig restaurant Pazzo veranderde alles! Hoe passioneel hij over wijnen vertelde… dat wilde ik ook kunnen!

Interesse werd al snel een passie en vakanties werden vaak gepland in functie van een wijngebied.

Het begon allemaal met enkele verlengde weekends in de Elzas en Bourgogne en het evolueerde naar tientallen reizen naar de Zuidelijke Rhône, ontegensprekelijk mijn absolute favoriet in Frankrijk!

Uiteraard kwamen Bordeaux, Loire, Champagne en het Zuid-Westen van Frankrijk ook aan bod. In Italië ken ik de wijngebieden in Toscane, Umbrië en Alto Adige als mijn broekzak, maar ook Piëmonte, Puglia, Veneto werden al meermaals bezocht. Dichter bij huis leerde ik de schitterende Duitse wijnen kennen, nog steeds door velen – onterecht - in een verdomhoekje geplaatst.

 

Intussen volgde ik meerdere cursussen en workshops en verslond ik boeken die van dichtbij (en veraf) iets met wijn te maken hebben. Ik vond echter dat het niveau nog hoger kon en moest, daarom schreef ik me in voor de Wine and Spirits Education Trust (WSET) – Level 3/Advanced bij WineWise.

Sinds ik dit diploma op zak heb, voel ik me klaar om mijn passie en kennis door te geven aan anderen.

In de nabije toekomst wil ik me uiteraard nog verder scholen in de materie en mij toeleggen op de Diploma Course van WSET.

Ik hoop dat ik er via mijn opleidingen en tastings voor kan zorgen dat jullie de wijnmicrobe even fel te pakken krijgen als ik , want het is een bijzonder boeiende wereld, de wijnwereld!